Voorzitter Frans van der Meer Mohr
Mijn ouders komen allebei van Java, mijn moeder uit Jakarta (vroeger Batavia) en mijn vader uit Bogor (vroeger Buitenzorg). Na de onafhankelijkheid van Indonesië is mijn vader, militair zijnde, overgeplaatst naar Nieuw Guinea. Samen met zijn vrouw, mijn moeder, woonden ze in een militair kampement in Ifar waar ik in 1951 geboren ben. In 1953 vertrokken we naar Nederland waar we net na de watersnoodramp aankwamen.
Na aankomst in Nederland hebben we een tijd in Zandvoort gewoond, maar in datzelfde jaar kregen we een woning in Ede aangeboden waar mijn twee zusjes en broertje geboren zijn. In 2007 is mijn vader overleden en sinds 2016 woont mijn moeder in Rumah Kita in Wageningen.
Zelf woon ik in Arnhem, ben alleenwonend, heb vier kinderen en inmiddels ook vier kleinkinderen. Momenteel geef ik nog Tai Chi-les, af en toe een workshop Boogschieten en heb ook Yoga en Kung Fu-les gegeven. Daarnaast ook als vrijwilliger gewerkt o.a. Tai Chi- les gegeven,boogschiet-les en huiswerkbegeleiding.
Het verzorgen van activiteiten voor ouderen is dankbaar werk, leuk om te doen hoewel ik het af en toe ook heel druk vind. Maar als ik zie dat de “oudjes” ervan genieten geeft dat me ook weer energie om ermee door te gaan.
Secretaris Rieke Rieksen-Delhaye
Ik ben getrouwd en heb drie zonen, een echte mannenhuishouding. Mijn ouders zijn in Indonesië geboren maar komen van verschillende eilanden. Mijn papa was geboren in Semarang – Java, mijn mama in Menado-Tonsea-Lama – Sulawesi, ook ik ben daar geboren. Ik heb twee broers en één zus, familie is voor mij heel belangrijk. Mijn hobby’s zijn sporten, wandelen, koken, creatief bezig zijn, met mensen omgaan, stedentrips maken en lekker uit eten gaan. Na de geboorte van onze tweeling ben ik gestopt met werken. Toen de kinderen op de basisschool zaten heb ik veel geholpen met o.a. de schoolkrant, ouderraad, creatief, schaak-en damtoernooien.
Voor onze Stichting Rumah Baru heb ik de taak van Secretaris op me genomen. Een taak die ik met alle vertrouwen en frisse moed wil vervullen. Voor mij is dit de eerste keer en kan ook alle hulp en suggesties gebruiken. Mijn dank gaat uit naar mijn gezin die mij heel veel hebben geholpen en mij nog steeds helpen waar nodig is. Mijn belangstelling voor de Indische- en Molukse cultuur is eigenlijk pas op latere leeftijd begonnen. Mijn mama had in het Verpleegtehuis Rumah Kita te Wageningen gewoond, speciaal voor Indische- en Molukse ouderen. Mijn zus en ik gingen elke dinsdag en donderdag naar onze mama toe. De dinsdagmiddag was er altijd creatief, onze mama ging daar naar toe en wij hielpen de activiteitenbegeleidster. Je gaat om met bewoners die verschillende vormen van dementie hebben. Wat je merkt is dat de bewoners het altijd over vroeger hebben en daar graag over praten, sommigen in het Nederlands en sommige in het Maleis of soms alles door elkaar. Helaas beheers ik het Maleis niet goed, máár ik doe mijn best. Elke dinsdag ben ik in Rumah Kita, dan help ik de activiteitenbegeleidster van Kleinschalig wonen met de op dat moment geplande activiteit, dat doe ik met veel liefde en geduld.
Voordat wij zelf een stichting zijn begonnen had ik vrijwilligerswerk gedaan bij een andere organisatie. Dat was een goede leerproces, veel geleerd, gezien en meegemaakt. Het was een fijne tijd geweest en ben er maatje geworden van een lieve dame, gelukkig ben ik dat nog steeds. Ik hoop dat wij met onze Ramé Ramé Bersama een hoop ouderen een plezier kunnen doen.
Penningmeester Anja Lentjes
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn ouders komen van Sumatra en ons gezin bestaande uit 8 meisjes is in 1960 naar Nederland gekomen. Er was altijd veel gezelligheid in ons gezin, iedereen was welkom en kon mee-eten. In mijn eigen gezin staan heb ik dit voortgezet. Verjaardagen met veel mensen en veel eten. De kinderen kunnen altijd vrienden mee naar huis nemen. Iedereen is welkom en mee-eten is vanzelfsprekend. Naast mijn werk als commercieel medewerker binnendienst vind ik het belangrijk om een deel van mijn vrije tijd te besteden aan vrijwilligers werk. Ik ben begonnen met een keer per twee maanden pannenkoeken te bakken bij de psychiatrische instelling “de Braamberg”. Ik ben een aantal jaren actief geweest bij een vrijwilligers organisatie die zich inzet voor Indische en Molukse ouderen. Ik hielp mee bij activiteiten die georganiseerd werden en werd maatje van een oudere dame. Mijn hobby’s zijn piano spelen, schilderen en sporten. Bij de stichting Rumah Baru heb ik de functie van penningmeester op me genomen. Ik hoop dat ik, als vrijwilliger van de stichting Rumah Baru, een steentje kan bijdragen aan het organiseren van activiteiten die ouderen samenbrengt met veel gezelligheid, creativiteit en lekker eten.
Inge le Fèvre-Tan
Hallo beste mensen,
Graag stel ik mijzelf even voor. Mijn naam is Inge le Fèvre-Tan.
Als vrijwilliger draai ik al mee met de Ramé Ramé Bersama op de vrijdagmiddagen vanaf het allereerste begin in 2018
En nu heb ik ook de eer om het 4de bestuurslid van de stichting Rumah Baru te zijn met ingang van 1 maart 2022.
Samen met de 3 andere bestuursleden Rieke, Anja en Frans en alle vrijwilligers gaan wij nog vele gezellige Ramé Ramé Bersama-middagen organiseren. En natuurlijk ook samen met al onze bezoekers en muzikanten.
Hartelijke groet en tot een volgende RRB-middag.
Inge le Fèvre-Tan