Maandelijks archief 13 september 2024

Rumah Baru uitje 6 september 2024

Ons jaarlijks uitje was deze keer met de bus naar Hoorn en we vertrokken al heel vroeg. We waren in totaal met 48 man en het was dik twee uur rijden. Onze chauffeur Gerard van Toonen Reizen had ons veilig en op tijd naar Hoorn gereden.  In Hoorn zijn we op de Stoomtram gestapt naar Medemblik. In de tram kreeg eenieder koffie/thee met appelgebak. In Medemblik zijn we aan boord gestapt op de MS Friesland naar Enkhuizen. Hier hadden we gezamenlijk een kabouterfrietje gegeten bij het ”Enkhuizer Friethuys”. Hierna kon eenieder Enkhuizen bezichtigen of gewoon gezellig blijven zitten.
Het was een zeer geslaagde dag, alles zat mee, mooi weer, gezellige en leuke mensen, veel gelachen, lekker gegeten en een goede chauffeur.
Aan één van de bezoekers gevraagd om een klein stukje te schrijven.

“Zoals ieder jaar heeft Rumah Baru onder leiding van Rieke met haar vrijwilligers weer voor een leuke trip gezorgd. We kregen voor onderweg een goed gevuld lunchpakketje mee.

Dit jaar gingen we met de bus naar Hoorn/Enkhuizen. 

Met de stoomtrein van Hoorn naar Medemblik, daarna stapten we op de boot richting Enkhuizen. Daar hebben we gezellig op een terrasje gezeten waar we wat hebben genuttigd. 

Tegen 17.00 gingen we weer huiswaarts.

Hulde aan de organisatie het was weer puik geregeld. 

Tot de volgende keer”

Ramé Ramé Bersama 23 augustus 2024

Het was weer erg druk, er waren 50 bezoekers van de 63 aanmeldingen. Doordat er wat afmeldingen waren hadden andere bezoekers die op de reservelijst stonden toch kans om te komen deze maand.

In het welkoms woord is er informatie gegeven over het Rumah Baru uitje van dit jaar naar Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.  Vertrek van de bus vanaf Rijkerswoerd zal al om 08h00 zijn dus alle deelnemers is gevraagd op tijd te komen. We hebben namelijk een Stoomtram te halen in Hoorn die niet op ons zal wachten.

Helaas hebben we deze maand afscheid moeten nemen van Mevr. Schuit, een trouwe bezoekster die de laatste tijd niet meer naar de kumpulan kon komen.  Voor haar, voor alle mensen die we moeten missen en voor diegene die het zwaar hebben door ziektes hebben we een minuut stilte gehouden.

De muziek werd verzorgd door Wim Molenaar en Leo Tomasouw die een leuk afwisselend repertoire hadden van oude nummers en wat modernere muziek.
Er werd weer veel gedanst inclusief de potjo potjo.

Deze maand hadden we  maar 1 jarige.  We hebben haar toegezongen en ze kreeg een klein kadootje.

 I.v.m. vakanties moesten we het met minder vrijwilligers doen maar  gelukkig verliep dit prima. We hadden gelukkig een nieuwe vrijwilligster Hanna. De laatste financiële afhandeling voor het uitje is door Rieke geregeld.

Nadat er weer leuke prijzen waren gewonnen bij de bingo en vrijkaarten van de RB-loterij was het tijd voor het eten.

Op het menu stond er deze maand lontong met gado gado, kippepootje, tahoe , tempeh en ei met petjelsaus.  De petjelsaus was gedoneerd door Ratu Culinair B.V.
Wij danken Ratu Culinair voor hun donatie.

 Het was weer een middag met veel gezelligheid en plezier!

Tot ziens bij onze volgende Ramé Ramé Bersama op 27 september 2024!